God sommarläsning från Understödsfondens tryckningsbidrag.

Kansliet har stängt från 1 juli och öppnar igen 10 augusti. Under denna tid kan inte böcker tas emot eller rekvisitioner av anslag hanteras. Detsamma gäller medaljansökningar. Däremot har de digitala utlysningarna ur Understödsfonden och Fredrik Björns Donationsfond öppet som vanligt. Nästa stängningsdatum för Understödsfonden är 17 augusti och årets deadline för Fredrik Björns Donationsfonds stipendieansökningar är 28 oktober.

För frågor om förlängd dispositionstid för beviljande projekt i Understödsfonden: kontakta ständige sekreterare Kjell Blückert, kjell.bluckert@kungligapatriotiskasallskapet.se.

Söker du information om äldre medaljer och mottagare av dessa, kan du kontakta Riksarkivet i Arninge, som har våra arkivhandlingar. De nås på telefon 010-476 70 00. Den första kvarten när de söker svaren på förfrågningar är kostnadsfri. Du kan även söka själv, om det gäller medaljer och andra hedersbevis från perioden oktober 1900-maj 1941.

Under våren har även Bengt Gustaf Jonshults bok Kungl. Patriotiska Sällskapets medaljer och hedersbelöningar släppts som ger en rikt illustrerad historisk överblick. Den ges ut både som fysisk bok och som fritt tillgänglig e-bok. Under sommaren tas försäljningen av den fysiska boken över av Rönnells Antikvariat. De har under sommaren öppet mån-fre kl. 11-18 och lördagar kl. 12-16.

Med önskan om en fin och frisk sommar.
/Kungl. Patriotiska Sällskapets kansli